The final Wellness Center proposal retains all the goals set forth in part one.  It is entirely organized on a radiating, gradient pattern and adheres diagrammatically to a tri-part plan intended to encourage a cyclical routine experience.          The wood structure of part 1 has been strategically replaced by a system of concrete piers supporting a sheet metal, homogeneous structural cladding enclosure, based on research that produced a viable Structural Skin according to the parameters of the project.         The enclosure illustrated was generated with a Grasshopper Script in Rhino, which was designed to panelize a surface with folded components and adjust their size according to multi-directional gradient factors.  For modeling and proof-of-concept, it automatically pulled 2d line-work from the 3d model, numbered the components and organized them into a layout for laser cutting.  This powerful tool made it possible to fully execute a theme dependent on expansion and experienced through gradients in every geometry, from the procession of spaces and volumes to the structural skin panels sizes. 
JW_FromS4_4Blog.jpg
JW_FromW1_4Blog.jpg
Section03.jpg
P2WInspiration4Blog.jpg
EntropyInspiration4Blog.jpg
CWC_Models_060910_0897_1.jpg
CWC_Models_060910_0901_1.jpg
Grasshopper longsmall.jpg
JW_SiteModel01_4Blog.jpg
High1stFloorFromSouth.jpg
High2ndFloorFromSouth.jpg
JWFinalPlotSmall.jpg
prev / next